My Little House

Angol nagynéni receptje

Az egyik Angliában töltött karácsonykor készítette ezt az ételt a nagynéném. Ő mindig olyan különleges ételeket készít. Vegetáriánus is van a családban, ezért neki külön fogást szokott csinálni, bármikor amikor meglátogatjuk. Én sem vagyok egy húsrajongó, úgyhogy én örömmel fogadom a különleges vegetáriánus ételeket. Már évek óta meg van a recept, de idén újévkor csináltam meg első alkalommal, mivel lencsés. A hosszú recept alapján azt gondoltam, hogy ó ez valami macerás étel, de meglepően egyszerű volt, ezért újra megcsináltam, és fel is veszem a “menübe”:)

Lencsés-spenótos-ricottás-paradicsomos “egyveleg”

Szószhoz:

  • 4 cikk fokhagyma
  • 3 kakukkfű gally
  • 2 teáskanál koriander
  • 200 ml vörösbor
  • 4 db paradicsom konzerv (darabolt)
  • 2 teáskanál paradicsompüré
  • 1,5 teáskanál kristálycukor
  • 25 g bazsalikomlevél
  • 5 teáskanál olívaolaj
  • 2 vöröshagyma (kockázva)

Többi:

  • 400 g spenót
  • 300 g lencse
  • 400 g ricotta
  • 75 g zsemlemorzsa
  • 60 g parmezán
  1. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, fokhagymát, fűszereket hozzáadjuk. Kevergetjük pár másodpercig, majd hozzáöntjük a vörösbort, és addig főzzük, míg elpárolog. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, a pürét, és a cukrot. Felforraljuk, és sűrűsödésig főzzük, időnként megkeverve. 
  2. Ha ez elkészült, belekeverjük a spenótot és a megfőzött lencsét. Egy alacsony tálba öntjük, a ricottát egyenletesen elosztogatva belenyomkodjuk. A parmezánt összekeverjük a zsemlemorzsával és rászórjuk a tetejére. 1 napig hűtőben állni hagyjuk.
  3. Másnap 200 °C-on a szobameleg keveréket 25-30 percig sütjük.

Ez az eredeti recept, lerövidítve kicsit. Első alkalommal szigorúan követtem a receptet, hogy biztosan olyan legyen amilyennek lennie kell. Most eltértem a recepttől, mert szeretem leegyszerűsíteni a dolgokat, de így is ugyanolyan finom volt! Vörösbor nem volt itthon, ezért azt kihagytam. Paradicsomkonzerv helyett sima paradicsomszószt használtam. Parmezán helyett cheddar sajtot tettem rá (de nem sokat). Paradicsompürét is kihagytam, és csak pár órát vártam a sütéssel az 1 nap helyett. Az eredeti recept szerintem friss spenótra gondol, én mindkét alkalommal fagyasztott, aprított spenótot (nem parajpürét) használtam. Annak ellenére, hogy ennyi mindenben eltértem, az alap hozzávalók ugyanazok, a fűszerek is, ezért ugyanaz az íz jött ki belőle.

IMGP0999

11139583_950001998366399_1698364918_n

 

 

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!