Az egyik Angliában töltött karácsonykor készítette ezt az ételt a nagynéném. Ő mindig olyan különleges ételeket készít. Vegetáriánus is van a családban, ezért neki külön fogást szokott csinálni, bármikor amikor meglátogatjuk. Én sem vagyok egy húsrajongó, úgyhogy én örömmel fogadom a különleges vegetáriánus ételeket. Már évek óta meg van a recept, de idén újévkor csináltam meg első alkalommal, mivel lencsés. A hosszú recept alapján azt gondoltam, hogy ó ez valami macerás étel, de meglepően egyszerű volt, ezért újra megcsináltam, és fel is veszem a “menübe”:)
Lencsés-spenótos-ricottás-paradicsomos “egyveleg”
Szószhoz:
Többi:
Ez az eredeti recept, lerövidítve kicsit. Első alkalommal szigorúan követtem a receptet, hogy biztosan olyan legyen amilyennek lennie kell. Most eltértem a recepttől, mert szeretem leegyszerűsíteni a dolgokat, de így is ugyanolyan finom volt! Vörösbor nem volt itthon, ezért azt kihagytam. Paradicsomkonzerv helyett sima paradicsomszószt használtam. Parmezán helyett cheddar sajtot tettem rá (de nem sokat). Paradicsompürét is kihagytam, és csak pár órát vártam a sütéssel az 1 nap helyett. Az eredeti recept szerintem friss spenótra gondol, én mindkét alkalommal fagyasztott, aprított spenótot (nem parajpürét) használtam. Annak ellenére, hogy ennyi mindenben eltértem, az alap hozzávalók ugyanazok, a fűszerek is, ezért ugyanaz az íz jött ki belőle.